STINA

STINA'S EQUESTRIAN SERVICES

Företaget började med transportservice

Till en början när jag startade upp mitt egna företag - Stina's Equestrian Services - var det bara på deltid, då jag arbetade heltid med tillverkning av medicin i Danmark.

2017 sa jag upp mig för att helhjärtat satsa på det jag verkligen brinner för; att ge kunden riktigt bra service och att kunden ska känna sig trygg med att låta någon annan ta hand om sin häst vid transportering.

Jag profilerade min transportserice med det jag verkligen tycker är viktigt, att transportera andras hästar på samma sätt som jag själv skulle vilja få mina egna hästar transporterade, dvs. att fokus ligger på:

  • Hygien och smittskydd - För mig var det en självklarhet från början vid transport, att vara otroligt noggrann med rengöring och desinfektion mellan hästarna.
  • Säkerhet - Liksom att anpassa resan efter hästen och ge varje häst den trygghet som den behöver.

Alla hästar har sin egen personlighet, vissa är väldigt resvana och för andra är det kanske första gången i sitt liv de får åka transport. Föl och unghästar låter jag alltid åka lösa på hela skåpets bredd i box. På så vis blir transporten mer bekväm.


Sadelutprovning

Efter en tid inkluderade jag även sadelutprovning i mitt företag, eftersom jag hjälpt min omgivning med utprovning under 30 år. Det gläder ens hjärta varje gång man ser hur hästen slappnar av med rätt sadel och kan arbeta med sin ryttare.

Här är det av lika stor vikt att ryttaren känner sig bekväm. Att ridning inte betyder smärta eller dylikt i bäcken, sits mm. Har hjälpt många att klara sin ridning riktigt bra, oavsett om det varit hopp eller dressyr ryttare.

Ibland händer det att jag inte har någon sadel med på plats som passar just den hästen. Men ber jag om ett par veckor för att kunna hitta rätt för just detta ekipage.

För mig är det viktigt att hitta en sadel som passar både häst och ryttare. Då tycker inte jag att det blir så bra med att använda sig utav olika paddar för att få sadeln till att ligga bättre.

Liksom man ser många äldre sadlar som har en mycket smal kanal baktill, vilket absolut inte är bra för din häst/ponny. Det kan lätt bli tryck mot ryggraden, vilket kan orsaka stora skador på din häst, vilket är otroligt tråkigt och onödigt.


Konsult åt profilryttare och företag

Jag arbetar även med att sammanföra både nya och etablerade företag med ridsportkoppling med mina fantastiskt duktiga profiflryttare, även bland ryttarna finner ni etablerade namn och yngre ryttare på väg upp i sin karriär.

Jag fick idén till denna del av verksamheten genom att jag vet att prissummorna vid tävling är många gånger låg, och att nyetablerade företag behöver synliggöras av talangfulla ryttare.

Vem är då jag?

Jag heter Christina "Stina" Andersson och är född 1966.

Bor med min man utanför Staffanstorp på vår egna Skånegård., där jag även har mina hästar.

Jag har ridit i drygt 50 år, började tävla för 45 år sedan. I min ungdom gillade jag fart och fläkt, älskade att få rida fälttävlan under min ponnytid. När jag sedan blev vuxen blev det mest banhoppning samt lite dressyr. Har arbetat både i Sverige och utomlands med hästar, både som beridare och tränare.

Sedan kom barnen och tävlingsstövlarna sattes åt sidan. Ridningen höll jag igång på hemmaplan.

2018 tog så mod till starta i 50+ Dressyr Cup på Liljas anläggning vid Mantorp. Där fick jag blodad tand.

Det var så trevligt att man anordnades en sådan tävling. Det var på lika villkor och alla hejade på varandra. Dit har har jag åkt varje år sedan dess. Jag har även startat på hemmaplan en hel del gånger och som ni säkert förstår har det enbart varit dressyr. Jag är dock ganska sugen på att börja hoppa igen, så vem vet? Vi kanske beger oss ut på en hopptävling när tävlingarna startar upp igen.


Livet har inte alltid varit en dans på rosor, men i de svåraste stunderna har jag alltid haft mina hästar. För de är sådan fantastiska och känsliga djur. 


Med andra ord så vill jag säga att det är aldrig försent att våga och ta steget fullt ut.

Livet är kort, så då gäller det att ta tillvara på varje sekund. Att hänge sig till det som betyder mycket är viktigt både för kropp och själ.


Att dessutom få träffa så många fina människor i mina kunder och deras trevliga hästar är en bonus!


Önskar du få bra service oavsett om det gäller transport av din ögonsten eller utprovad en ny/begagnad sadel så är ni alltid välkomna till mig!


Vill önska er alla en fantastisk fin dag och hoppas vi ses snart.


Kramis 

Stina