Stina's Equsterian Services är stolt återförsäljare av Saracen.

Ta kontakt om du vill ha hjälp med att utforma din hästs foderstat.

Sedan 1989 är Saracen specialiserade på hästfoder och baserar alla recept på forskning. Företaget vilar på starka fundamentala värden som förtroende, integritet, kvalitet och service. I dag finns produktionen i moderna anläggningar med unik teknologi vilket gör att Saracen hela tiden är i framkant när det gäller högsta kvalitet på foder.  

Högsta kvalitetskontroll


Saracen Horse Feeds följer strikta kvalitetsstandarder. Varje år granskas tillverkningen för att säkerställa att kraven i UFAS (United Feed Assurance Scheme), BETA NOPS Code of Practice och FEMAS (Feed Materials Assurance Scheme) följs. Saracen uppfyller därmed mycket hårda tillverkningskrav. Kraven underlättar spårbarhet och förhindrar att eventuella förbjudna ämnen tar sig in i foderkedjan. Eftersom även mycket små halter kan ge utslag vid en dopingkontroll på tävlingshästar hålls varje parti tävlingsfoder kvar i karantän tills foderanalysen är klar. Alla förbjudna ämnen ska spåras och vi släpper inte iväg något till försäljning förrän vi fått det besked vi vill: ”Inga doping-klassade ämnen påträffades”

Unikt samarbete med världsledande forskningscenter


Saracen samarbetar med Kentucky Equine Research (KER) grundat av Dr. Joe Pagan Ph.D. 1988. KER är ett internationellt oberoende världsledande forskningscenter som specialiserat sig på hästars närings- och träningsfysiologi. De har varit konsult vid de senaste Olympiska spelen och världsmästerskapen. Samarbetet med KER ger Saracen unik tillgång till nya vetenskapliga rön som gör att vi kan utveckla foder baserade på den senaste forskningen. Exempel på dessa unika progressiva foder som gör verklig skillnad är RE-LEVE®, Level-Grow™ och Super Fibre Cubes. 

Rätt råvaror ger sund mage


Istället för spannmål/stärkelse väljer Saracen fibrer och olja som primär energikälla. De fungerar betydligt bättre i hästens matsmältningssystem och ger ett bättre näringsupptag. Hästen får dessutom en lugn och jämn tillförsel av energi.  De gånger Saracen använder spannmål har det mikroniserats under strikt kontroll, det vill säga hettats upp så att spannmålets kolkedjor börjar brytas sönder. På så sätt kan hästen tillgodogöra sig maximal mängd näring.